‘La Intervia’ es fa ressò de la campanya #EI10AnysEixample

La Intervia, el portal informatiu independent de l’Eixample, s’ha fet ressò de la commemoració del 10è aniversari de l’Esquerra Independentista als barris. Us reproduïm a continuació l’article íntegre, que també podreu llegir directament al seu web.

La Calçotada de Sagrada Família: tret de sortida als 10 anys d’Esquerra Independentista a l’Eixample

Les organitzacions de l’EI als barris de la Sagrada Família, el Fort Pienc i la Dreta de l’Eixample commemoren una dècada de lluita i construcció de xarxes de contrapoder

El 8 d’abril del 2005 es va fundar l’Assemblea de Joves de l’Eixample Nord (AJEN), llavor de la qual posteriorment naixeria l’assemblea homòloga del Fort Pienc, l’AJFP, i la resta d’organitzacions que actualment conforma el teixit associatiu de l’Esquerra Independentista als barris de la banda dreta de l’Eixample.

Per celebrar el desè aniversari d’aquest esdeveniment, les actuals organitzacions de l’Esquerra Independentista d’aquests barris —convertides les dues assemblees de joves en els dos nuclis d’Arran— han engegat una campanya commemorativa que s’allargarà durant tot l’any i que començarà amb la 10a Calçotada Popular de la Sagrada Família, aquest dissabte 7 de març.

El cartell dels actes es van presentar al casal La Cruïlla dimecres, en una emotiva trobada amb la presència tant de militants històriques com de noves incorporacions. Artur Valera, membre de l’AJEN des del 2005 i posteriorment d’Arran Sagrada Família fins enguany, va explicar que més enllà de la celebració de l’efemèride, aquestes jornades volen ser “un recés en el camí que ens doni perspectiva per saber d’on venim, què hem viscut i què hem aconseguit”.

Bruna Arumí, militant també d’Arran Sagrada Família, va desglossar els principals actes que s’emmarcaran dins d’aquesta commemoració, a banda de la calçotada esmentada més amunt. L’11 d’abril tindrà lloc el sopar d’aniversari de l’Assemblea de Joves de l’Eixample Nord, “l’acte més festiu de tots”, segons la pròpia Arumí; al setembre es presentarà l’arxiu i un llibret amb material històric d’aquest moviment i, a l’octubre, se celebrarà l’aniversari de l’Assemblea de Joves del Fort Pienc. Finalment, Víctor Yustres va presentar l’estratègia comunicativa i el web de la campanya.

Calçotada nostàlgica

Les calçotades han estat gairebé des de l’aparició mateixa de l’AJEN un dels símbols més emblemàtics del moviment i una de les cites anuals ineludibles al barri de la Sagrada Família (amb la constitució de l’AJFP la tradició es traslladaria també al Fort Pienc, en format molt similar). La militància actual n’és ben conscient i per això han triat aquest esdeveniment —que també celebra la desena edició— com a primer acte públic emmarcat dins de la campanya dels 10 anys. L’acte polític previ al dinar estarà dedicat a la celebració de l’aniversari i farà un repàs d’aquesta dècada, alternat amb la lectura de poemes d’autores i autors d’arreu dels Països Catalans.

Els actes inclosos dins del programa de la calçotada, que tindrà lloc aquest dissabte a la plaça de la família a partir de les 11 del matí, inclouen també les actuacions de diverses colles de cultura popular. Els castellers de la Sagrada Família, La Bastonera de l’Eixample i la percussió de La Bolxepienca faran mostres durant tot el matí i la sobretaula estarà amenitzada per la música de Garimaki. Finalment, la festa s’allargarà fins a la nit a La Cruïlla.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s